Dnes je: Pondelok 23. septembra 2019, meniny má Zdenka, zajtra bude mať meniny Luboš/Ľubor.

Označovanie alergénov na jedálnych lístkoch v zariadeniach školského stravovania.

Označovanie alergénov na jedálnom lístku určuje smernica Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES. Na jedálnom lístku budú označené štyri alergény zo štrnástich, konkrétne ide o tieto zložky:

1. Obilniny obsahujúce lepok ( t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špadla, kamut alebo ich hybridné odrody).

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy , ktorými sú mandle, lieskové orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy, aqueenslandské orechy a výrobky z nich.

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10mg/kg alebo 10mg/l

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

14. Mäkkýše a výrobky z nich





Kontakty | Vedenie | Mapa stránok
Katolícka spojená škola | Copyright © 2014
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!